Αισθητική Ιατρική / Ενέσιμες Θεραπείες / Peeling      
         
   

ΧΗΜΙΚΟ PEELING

Καθώς μεγαλώνουμε τα αθροιστικά αποτελέσματα της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο, της μολυσμένης ατμόσφαιρας, της ακμής και των διαφόρων σημαδιών προκαλούν ζημιά στο δέρμα και το κάνουν να δείχνει γερασμένο. Το χημικό peeling είναι μια θεραπεία που αποσκοπεί στη βελτίωση και λείανση της υφής του δέρματος- κυρίως του προσώπου- μέσω της απομάκρυνσης των κατεστραμμένων εξωτερικών του στιβάδων.

Εφαρμόζεται κυρίως στο πρόσωπο αλλά και στο λαιμό, στο στήθος, στα χέρια και στα πόδια.

Το χημικό peeling από μόνο του ή και σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες επεμβατικές ή μη αισθητικού τύπου αποτελεί μια πολύ διαδεδομένη αλλά και αποτελεσματική επιλογή για την ανανέωση και εξυγίανση του ταλαιπωρημένου δέρματος.

Η επιλογή της κατάλληλης φόρμουλας που θα χρησιμοποιηθεί εξαρτάται πρωτίστως από τις ανάγκες του εκάστοτε προσώπου, την αντοχή του, τις επιθυμίες του ασθενούς η τελική όμως απόφαση λαμβάνεται από έναν έμπειρο ιατρό.

 

Η θεραπεία για όλο το πρόσωπο διαρκεί περίπου 10-15 λεπτά, όπου κατά τη διάρκεια της θεραπείας ο ασθενής νιώθει ένα ελαφρύ κάψιμο το οποίο ακολουθεί ένα αίσθημα τσιμπήματος. Οι θεραπείες με AHA ή TCA ενοχλούν τον ασθενή μόνο κατά τη διάρκειά τους.

Μετά το peeling γίνεται προσωρινή απολέπιση και παρατηρούνται ερυθρότητα και ξηρότητα του δέρματος, φαινόμενα που εξαφανίζονται σταδιακά. Στην περιοχή θα δημιουργηθεί μια λεπτή κρούστα ή/και μπορεί να προκληθεί οίδημα στο δέρμα. Τις επόμενες ημέρες τις θεραπείας, ο ασθενής πρέπει να ενυδατώνει καθημερινά την περιοχή (με συχνές επαναλήψεις).Επίσης επιβάλλεται η χρήση αντιηλιακού στην περιοχή, καθημερινά και για όσο σας υποδείξει ο ιατρός σας.

ΑNTEΝΔΕΙΞΕΙΣ

Το χημικό peeling πρέπει να αποφεύγεται από άτομα που:
  •  Έχουν υποτροπιάζων έρπη
  • Ακολουθούν θεραπεία με ισοτρετινοΐνη.
  • Το επάγγελμά τους απαιτεί πολύωρη έκθεσή τους στον ήλιο 
  • Έχουν υψηλό συντελεστή επικινδυνότητας για την εμφάνιση δυσχρωματισμών στο δέρμα: μελαχρινοί, έγκυες γυναίκες και άτομα που λαμβάνουν φάρμακα που επηρεάζουν τη φωτοευαισθησία του δέρματος 
  • Έχουν μυρμηγκιές 
  • Έχουν τραύματα σε επούλωση ή έχουν κάνει πρόσφατη ακτινοθεραπεία 
  • Έχουν ιστορικό χηλοειδών ή ουλών 
  • Έκαναν κρυοθεραπεία μέσα στον προηγούμενο από τη θεραπεία μήνα 
  • Έχουν τοπική δερματίτιδα, αλλεργίες και αυτοάνοσα νοσήματα 
  • Έκαναν πρόσφατα βλεφαροπλαστική, λιποαναρρόφηση, lifting προσώπου, laser resurfacing ή εμφυτεύματα.


 
         
Copyright [year] by WellAging
Produced by Optisoft