ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ;

Η Ιατρική της Αντιγήρανσης είναι ο κλάδος της ιατρικής που στοχεύει να μειώσει την πιθανότητα ανάπτυξης  παθήσεων που σχετίζονται με το γήρας,  παρεμβαίνοντας στη βιολογική διαδικασία της γήρανσης, συμβάλλοντας έτσι στην παράταση μιας υγιούς ζωής. Με την πρόοδο του χρόνου, η ιατρική της αντιγήρανσης διαδραματίζει ολοένα και σημαντικότερο ρόλο, όχι μόνο από την άποψη της ατομικής ευτυχίας, αλλά και σε σχέση με την οικονομική αποδοτικότητα της κοινωνίας.

 

 

 
   

 

ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ

Η ιατρική της αντιγήρανσης είναι μια θεωρητική και πρακτική επιστήμη που έχει ως στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους να απολαύσουν την υγεία και τη μακροζωία.
Απολαμβάνοντας μια υγιή ζωή, σημαίνει πολύ περισσότερα από ό,τι παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής. Αυτό που έχει σημασία είναι η ποιότητα της ζωής.  Για αυτό το λόγο, δίνεται έμφαση στην ποιότητα της διάρκειας ζωής.

Οι άνθρωποι μπορούν να απολαύσουν την υγεία και τη μακροβιότητα, ακόμη και αν έχουν μια ασθένεια. Στο πλαίσιο αυτό, έστω και αν η ηλικία της παθολογική κατάστασης εξελίσσεται, το κλειδί είναι η διατήρηση της ολιστικής υγείας - την αίσθηση της άνεσης, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά – και μιας γενικότερης ευεξίας. Με άλλα λόγια πρόκειται για μια θεωρητική και πρακτική επιστήμη που έχει ως στόχο να επιτρέψει στους ανθρώπους να απολαμβάνουν την υγεία και τη μακροζωία.

 
 

 

ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ

Το βασικό στοιχείο της ιατρικής αντιγήρανσης είναι να διευκρινίσει τη γήρανση του μηχανισμού. Ωστόσο, πολλοί από τους μηχανισμούς της βιολογικής διαδικασίας της γήρανσης παραμένουν άγνωστοι.
Μια σειρά αιτιολογικών παραγόντων της γήρανσης έχει επισημανθεί από βασικές έρευνες σε διάφορους τομείς, όπως η γονιδιακή μετάλλαξη, η μειωμένη κυτταρική λειτουργία, η οξείδωση των ελευθέρων ριζών, η ανοσολογική επιδείνωση, και το μειωμένο επίπεδο ορμονών. Η ιατρική αντιγήρανσης, συνδυάζει όλα τα τελευταία πορίσματα και τις πληροφορίες που έχουν αποκτηθεί σε αυτούς τους τομείς, για να αντιμετωπίσει τους διάφορες αιτιώδεις παράγοντες της γήρανσης του οργανισμού.

ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΤΗΣ ΓΗΡΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

 • Το οξειδωτικό στρες από τις ελεύθερες ρίζες
 • Μειωμένα επίπεδα ορμονών
 • Ανοσολογική επιδείνωση
 • Γονιδιακή μετάλλαξη
 • Μειωμένη κυτταρική λειτουργία
 • Άλλοι

ΚΛΙΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ

Εκτός από τις παραδοσιακές ολοκληρωμένες ιατρικές εξετάσεις, οι φυσικές αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία,  καθώς και τα συμπτώματα της γήρανσης μπορεί να προσδιοριστούν με την εξέταση των αιμοφόρων αγγείων, τα επίπεδα των ορμονών, τις λειτουργίες των αισθητήριων οργάνων, την ισορροπία μεταξύ ενεργού οξυγόνου και αντιοξειδωτικές ιδιότητες (antiaging check up).

Οι εξετάσεις αυτές επιτρέπουν την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία καθώς και οδηγίες τρόπου ζωής για την πρόληψη της γήρανσης που σχετίζονται με ασθένειες. Είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίσουν τα συμπτώματα της γήρανσης και να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα το συντομότερο δυνατόν. Τα βασικά στοιχεία της κλινικής ιατρικής αντιγήρανσης περιλαμβάνουν μέτρα για τη βελτίωση του τρόπου ζωής των ασθενών: διατροφικές συμβουλές, καθώς και κατευθύνσεις για τη χρήση των συμπληρωμάτων διατροφής, προγράμματα άσκησης, και έλεγχος του άγχους.

ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ

Με βάση τα αποτελέσματα των εξετάσεων, ο ιατρός αντιγήρανσης παρέχει καθοδήγηση σχετικά με τη διατροφή, τα συμπληρώματα διατροφής, και την άσκηση για τη βελτίωση του τρόπου ζωής, εμποδίζοντας έτσι τη γήρανση και τις ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία, για την παράταση της διάρκεια ζωής απολαμβάνοντας υγεία και ευεξία.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

 • Διατροφική θεραπεία 
 • Άσκηση 
 • Ψυχολογική υποστήριξη
 • Θεραπεία με συμπληρώματα διατροφής κατά κρίση του ιατρού 
 • Θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης 
 • Ενίσχυση Ανοσοποιητικού 
 • Αγωγή με αντιοξειδωτικά 
 • Πλαστική χειρουργική / Δερματολογία 
 • Εναλλακτική ιατρική

 

 
Copyright [year] by WellAging
Produced by Optisoft