Αντιγήρανση / Μεταβολικός 'Ελεγχος

 
 
 


ΜΕΤΡΗΣΤΕ ΤΟ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ... ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ.

Το πρόβλημα της παχυσαρκίας στη σημερινή κοινωνία είναι αποτέλεσμα απλών μαθηματικών, δηλαδή ο υπολογισμός του αριθμού των θερμίδων που προσλαμβάνονται και των θερμίδων που καταναλώνονται. Κάθε τι που τρώτε παραπάνω από τις άμεσες ανάγκες σας για ενέργεια, μετατρέπεται σε λίπος.

Αν καταναλώνετε ένα ποτήρι γάλα και ένα κρουασάν (γεύμα ισότιμο με 250Kcal) καθημερινά και με αυτόν τον τρόπο υπερβαίνετε τις ημερήσιες θερμιδικές σας ανάγκες, το γεγονός αυτό θα οδηγήσει στην αύξηση του βάρους σας κατά περίπου 12 Kg σε ένα χρόνο.

 
     
 

Ο ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ ΣΑΣ

Το ποσό της ημερήσιας ενεργειακής δαπάνης (θερμίδες ανά ημέρα) διαφέρει κατά πολύ από άτομο σε άτομο. Ο Μεταβολικός Ρυθμός Ηρεμίας (RMR) είναι η ελάχιστη ποσότητα θερμίδων που καταναλώνονται ώστε το σώμα να διατηρήσει τις ζωτικές λειτουργίες του. Η πλειονότητα των θερμίδων που καταναλώνονται καθημερινά από το σώμα σας είναι για να συντηρούνται οι ζωτικές λειτουργίες. Σε άτομα που κάνουν καθιστική εργασία, ο RMR αποτελεί το

80% της συνολικής τους ημερήσιας ενεργειακής δαπάνης.

 
 

ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ

Για να αναπτύξουμε το ιδανικό πρόγραμμα διαχείρισης βάρους για εσάς, πρέπει αρχικά να κατανοήσετε την έννοια του ισοζυγίου μεταξύ των θερμίδων που προσλαμβάνετε και των θερμίδων που καταναλώνετε καθημερινά. Για να μάθετε την ημερησία ενεργειακή κατανάλωσή σας, πρέπει να μετρήσουμε τον ατομικό σας μεταβολισμό (RMR) και στην συνέχεια να υπολογίσουμε την ενέργεια που χρειάζεται το σώμα σας για να ανταπεξέλθει στον τρόπο ζωής σας και στην καθημερινή σας άσκηση. Από τη στιγμή που γνωρίζουμε αυτές τις τρεις παραμέτρους, μπορούμε να διαμορφώσουμε για εσάς ένα επιστημονικά τεκμηριωμένο πρόγραμμα ημερήσιας πρόσληψης φαγητού, βασισμένο στον ατομικό σας μεταβολισμό. Μια δίαιτα με 350 θερμίδες ανά ημέρα λιγότερες από την τυπική ενεργειακή δαπάνη σας, σας επιτρέπει να χάσετε ως και 2Kg το μήνα.

ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΟΣ ΡΥΘΜΟΣ ΗΡΕΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΜΕΤΡΗΣΩ;

Η μέτρηση του μεταβολισμού σας είναι εύκολη και γρήγορη. Απλά αναπνέετε κανονικά μέσα σε μία μάσκα για 10 – 15 λεπτά. Στο τέλος του τεστ θα μάθετε το ακριβές ποσό των θερμίδων που το σώμα σας καταναλώνει καθημερινά.

ΑΛΛΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

Σωματικές μετρήσεις:

Ανθρωπομετρικές, δείκτης σωματικής μάζας, σωματικές αναλογίες (περιφέρειες), αναλογία γοφών-μέσης, καρδιακός ρυθμός ηρεμίας, αρτηριακή πίεση, κτλ.

Σύσταση σώματος:

Απαιτούνται 5 επιπλέον λεπτά, για την μέτρηση της λιπώδους μάζας του σώματος και το ποσοστό της, με δερματοπτυχόμετρο ή BIA.


 
 

ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ…

 
 
 
Όπως με τις περισσότερες ιατρικές εξετάσεις - πχ τον έλεγχο της χοληστερίνης – έτσι και με τον μεταβολισμό υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθήσετε, για να επιτύχετε μια ακριβή μέτρηση. Έτσι, τη συγκεκριμένη μέρα που έχετε συμφωνήσει για τη μέτρηση, βεβαιωθείτε ότι:
  1. Δεν έχετε φάει ή έχετε πιει τίποτα άλλο εκτός από νερό, τουλάχιστον 4 ώρες πριν τη μέτρηση.
  2. Δεν έχετε γυμναστεί (αεροβική γυμναστική ή ασκήσεις αντοχής) για τουλάχιστον 8 ώρες πριν από το προγραμματισμένο ραντεβού σας.
  3. Δεν έχετε καπνίσει, δεν έχετε καταναλώσει καφεΐνη δεν έχετε πάρει συμπληρώματα διατροφής, φάρμακα που περιέχουν εφεδρίνη, ή ψευδοεφεδρίνη, τουλάχιστον 4 ώρες πριν από τη μέτρηση.
Απλά…δεν  μπορείτε να ελέγξετε ό,τι δεν μπορείτε να μετρήσετε.
 
     
Copyright [year] by WellAging
Produced by Optisoft