Αντιγήρανση / Υδροθεραπεία
     
         
 

     
    Συχνές Ερωτήσεις...  
 
   
 Τι είναι η «Εντερική Υδροθεραπεία»;

 
ΙΣΤΟΡΙΑ ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΝΤΕΡΟΥ


Η εντερική πλύση αναφέρθηκε για πρώτη φορά στα 1500 Π.Χ., σε ένα αρχαίο Αιγυπτιακό πάπυρο «Ebers», ο οποίος αναφερόταν σε διάφορες ιατρικές πρακτικές. Αυτές οι πλύσεις (enema) περιγράφονταν ως η έκχυση υδάτινων ουσιών μέσα στο παχύ έντερο από τον πρωκτό. Ο Ιπποκράτης, 4ο και 5ο αιώνα π.χ., έχει καταγράψει την χρήση της έκχυσης για την θεραπεία του πυρετού, ενώ ο Γαλιλαίος, τον 2ο αιώνας μ.χ., επίσης, αναγνώρισε αυτή την μέθοδο και αποτέλεσε υπερασπιστής της. Το 1600 μ.χ., η πρώτη διακριτή διαφορά μεταξύ της εντερικής υδροθεραπείας και της δημοφιλούς θεραπείας enema, επισημαίνεται από τον Pare. 

Τον επόμενο αιώνα, η υδροθεραπεία περνάει από περιόδους αντιδράσεων και αυτό γιατί πραγματοποιούνταν από ανθρώπους ανεκπαίδευτους και ανειδίκευτους γεγονός που επηρέασε αρνητικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της μεθόδου. Όταν η θεραπεία κέρδισε και πάλι την προσοχή ιατρών όπως ο James Α. Wιltsie, M.D. και ο Joseph B.G. 'Waddington. M.D", τότε δόθηκε και πάλι μεγάλη αξία στα θεραπευτικά οφέλη της. Η φιλοσοφία της θεραπείας του εντέρου που ακολούθησαν συγκεκριμένη ιατροί της εποχής, αποδόθηκε από τον Dr. Waddington ως εξής: "Η μη φυσιολογική λειτουργία του εντερικού καναλιού, αποτελεί τον οιωνό για την κακή υγεία, ειδικά για χρόνιες παθήσεις. Η αποκατάσταση της φυσιολογικής εντερικής λειτουργίας, είναι συχνά η πρώτη, αλλά αγνοείται, γεγονός που αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για την, ενδεχόμενη, αποκατάσταση της υγείας εν γένει.

Σήμερα, με τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις που αφορούν την υδροθεραπεία, σχετικά με την ασφάλεια της μεθόδου, σε συνδυασμό με εκπαιδευμένο και καταρτισμένο προσωπικό, η συγκεκριμένη θεραπεία έχει γίνει μια αξιόλογη μέθοδος που ασκείται από τους ιατρούς για την αντιμετώπιση ασθενειών και αποτοξίνωσης του οργανισμού. Ένα σωστό, διατροφικά, διαιτολόγιο, άσκηση και μια θετική πνευματική και νοητική στάση σε συνδυασμό με την υδροθεραπεία του εντέρου μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην επίτευξη και διατήρηση της υγείας και της ευεξίας.

 
   Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια της εντερικής  υδροθεραπείας;    
 
 Γιατί κάποιοι κάνουν υδροθεραπεία;

   
   Πόσες θεραπείες απαιτούνται;    
   
 Πόση ώρα διαρκεί η θεραπεία;

   
   Τι πρέπει να κάνω/έχω πριν από κάθε θεραπεία;    
       
   
   
         
 

Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΤΕΡΙΚΗΣ ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

             
 
Η εντερική υδροθεραπεία, είναι μια εκτεταμένη και ιδιαίτερα ολοκληρωμένη μορφή της μεθόδου enema. Η συγκεκριμένη μέθοδος περιλαμβάνει, την μηχανική διαδικασία έκχυσης ζεστού και φιλτραρισμένου νερού μέσω του πρωκτού με σκοπό τον καθαρισμό και την εξισορρόπηση της περιοχής. Αυτή η μέθοδος αφαιρεί το περιττωματικό υλικό από τα εντερικά τοιχώματα, και διαλύει σε μεγάλο βαθμό την συγκέντρωση βακτηρίων και τοξινών. Τα θεραπευτικά αποτελέσματα της υδροθεραπείας του εντέρου αναφέρονται ως εξής: μυϊκή τόνωση η οποία ενισχύει την περισταλτική δράση και ενισχύει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από την κάτω γαστρεντερική οδό και το λεπτό έντερο περιορίζοντας την απορρόφηση των άχρηστων τοξικών ουσιών. Τα αποτελέσματα της εντερικής υδροθεραπείας περιλαμβάνουν την μείωση εμφάνισης βακτηριδίων και αλλοιώσεων του εντέρου διατηρώντας την αρμονία στην εσωτερική χλωρίδα του εντέρου, βοηθώντας στην επίτευξη της βέλτιστης υγείας.

 
Copyright [year] by WellAging
Produced by Optisoft