Νέα / Άρθρα - Ανακοινώσεις
 

 


 
 
Κάπνισμα και χοληστερίνη: ο συνδυασμός που σκοτώνει.
Γεώργιος Σ. Γκουμάς MD, PhD, FESC


Στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες, η στεφανιαία νόσος είναι η συχνότερη αιτία θανάτου αφού ευθύνεται για το 33% των θανάτων στους άνδρες και το 25% των θανάτων στις γυναίκες.
Από την άλλη πλευρά το κάπνισμα αποτελεί εξίσου σημαντικό παράγοντα κινδύνου για αθηρωμάτωση και η συνύπαρξή του με την αυξημένη χοληστερίνη δεν αυξάνει απλά αλλά κυριολεκτικά πολλαπλασιάζει τον κίνδυνο.
Περισσότερα…Μεταβολικό σύνδρομο και τα οφέλη της κατανάλωσης ξηρών καρπών
MD Δημήτρης Συκιανάκης


Διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών ενίσχυει τα επίπεδα της σεροτονίνης, εξηγώντας ότι η σεροτονίνη είναι μια ουσία που βοηθά στη μετάδοση νευρικών σημάτων και μειώνει τα συναισθήματα της πείνας, κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι και βελτιώνει την υγεία της καρδιάς.
Περισσότερα…Αντιμετώπιση της παχυσαρκίας σε επίπεδο πληθυσμού: Η ισορροπία ενέργειας μέσω υγιεινής διατροφής και φυσικής δραστηριότητας.
Γεώργιος Σ. Γκουμάς MD, PhD, FESC


Η παχυσαρκία αποτελεί έναν από τους κυριότερους παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα. Τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται σε πραγματική επιδημία, με τα ποσοστά τόσο των υπέρβαρων όσο και των παχύσαρκων ατόμων να αυξάνονται σταθερά στον πληθυσμό τόσο των ενηλίκων, όσο και των παιδιών.
Περισσότερα…Επιθετική υπολιπιδαιμική αγωγή: το κλειδί για την πραγματική θεραπεία της στεφανιαίας νόσου;
Γεώργιος Σ. Γκουμάς MD, PhD, FESC


Πολλές φορές οι ασθενείς μου με ρωτούν μετά από μια αγγειοπλαστική ή μια χειρουργική επέμβαση στεφανιαίας παράκαμψης-μπαϊπάς αν τώρα έχουν θεραπευτεί πλήρως.
Περισσότερα… 


 
 
 
Copyright [year] by WellAging
Produced by Optisoft